Hrvatska publika nije podlegla atmosferi panike, prodaja ulaznica za nadolazeća događanja bilježi rast

Hrvatska publika nije podlegla atmosferi panike, prodaja ulaznica za nadolazeća događanja bilježi rast

Koronavirus odnio je i svoju prvu festivalsku “žrtvu”.  Službeno je otkazan Winter Tomorrowland, Ultra u Abu Dhabiju, sajam automobila u Genevi, Mobile World Congress u Barceloni, a nagađa se i o vrlo mogućem otkazivanju Ultre u Miamiju.

No, idemo se vratiti u Hrvatsku. Iako su se prvi slučajevi COVID-19 virusa pojavili kod nas, građani i dalje kupuju ulaznice za nadolazeća događanja. Cijeli situaciju prokomentirao je osnivač i direktor Entria, Berislav Marszalek: „Htjeli bismo umiriti naše kupce i napomenuti kako će se, prema informacijama koje imamo u ovom trenutku, svaki od preko 150 događaja u Hrvatskoj koji su trenutno u prodaji putem Entria – regularno održati. Dapače, prema analizi koju smo napravili ovaj vikend, ulaznice se prodaju uobičajenim tempom. Čak je broj prodanih ulaznica u zadnjem tjednu veljače, nadmašio prvi i drugi tjedan”, izjavio je Marszalek.

U prilog toj tvrdnji priložena su dva grafikona – jedan koji prikazuje trend prodaje 70 najvećih Entrio događanja tijekom veljače, čija prodaja je počela prije 1. veljače i završava nakon 1. Ožujka

PRODAJA ULAZNICA U VELJAČI, ENTRIO.HR – GRAFIKON BR. 1

Drugi grafikon prikazuje isti trend, s time da su iz kalkulacije uklonjena dva velika događaja koji su, zbog najave novih izvođača i promjene cijena, uzrokovali veliki skok u prodaji u trećem tjednu.

PRODAJA ULAZNICA U VELJAČI, ENTRIO.HR – GRAFIKON BR. 2

“Na dnevnoj bazi pratimo aktualna zbivanja i preporuke hrvatskih zdravstvenih institucija koje su, kako se sada čini, odlično odreagirale i drže situaciju pod kontrolom. Svakako savjetujemo svima da se ponašaju odgovorno i prate upute nadležnih institucija, ali čvrsto vjerujemo da mjesta za paniku nema i da će građani moći po planu uživati na svojim omiljenim događajima. Izgleda da Hrvati koji izlaze na događanja, a u Entrio sustavu je to većim dijelom urbana populacija između 20 i 40 godina, nisu podlegli atmosferi panike koja se ovih dana, često pretjerano, širi”, zaključio je Berislav Marszalek.

Zaključak: nasmiješi se jer Smile Zagreb se sigurno održava! Fynolla, Kosta Radman, Dallerium i novo ime koje ćemo otkriti u nedjelju čekaju te 30.05. na Jarunu. Svoju ulaznicu po cijeni od 100 ili 130 kuna možeš kupiti preko sustava Entrio. https://www.entrio.hr/event/smile-zagreb-7507